لامبورگینی سیان

طراحی زیبا، بدنه‌ای با خطوط تیز و شارپ، موتور ۱۲ سیلندر اتمسفریک و صدای هیجان‌انگیز اگزوزها بخشی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد لامبورگینی در طراحی و ساخت سوپراسپرت‌هایش است. این اسپرت‌ساز ایتالیایی همواره سعی کرده است با ارائه تکنولوژی خاص و طراحی خارق‌العاده در فهرست بهترین‌های سال قرار داشته باشد. سیان، به‌عنوان سورپرایز لامبورگینی در دوران پساکرونا شناخته می‌شود که محبوبیت این برند را افزایش داد. تنها ۸۲ دستگاه از این سوپراسپرت روی خط‌تولید لامبورگینی قرار گرفت.

استفاده از خطوط شارپ در بدنه

سوم سپتامبر سال ۲۰۱۹ میلادی بود که کمپانی مطرح و صاحب‌نام لامبورگینی از سوپراسپرت جدیدش یعنی سیان رونمایی کرد. این خودرو کوپه و رودستر که برپایه و اساس پلت‌فرم سوپراسپرت محبوب این کمپانی صاحب‌نام یعنی آونتادور شکل گرفته، با اندکی تغییرات توسعه یافته است. سیان در گویش بولونیایی به‌معنای برق زدن و درخشش است. علت اصلی انتخاب این نام این است که این نخستین خودرو ساخته‌شده توسط لامبورگینی است که دارای یک اَبَرخازن است.

همچنین سیان با کد FKP۳۷ معرفی می‌شود که حروف به‌کار رفته در آن، سه حرف اول نام رئیس فقید گروه فولکس‌واگن، یعنی فردیناند کارل پیک است. همچنین عدد ۳۷ اشاره به‌سال تولد وی دارد. سیان در نسخه کوپه در ۶۳ دستگاه و در نسخه رودستر در ۱۹ دستگاه به‌تولید رسیده است.

دلیل ساخت ۶۳ دستگاه کوپه، به تاسیس لامبورگینی در سال ۱۹۶۳ میلادی مربوط می‌شود و ساخت ۱۹ دستگاه رودستر نیز به‌سال معرفی این سوپراسپرت در ۲۰۱۹ میلادی اشاره دارد. با نگاهی به‌پروفیل سیان، شاهد سبک طراحی معروف لامبورگینی مبتنی بر خطوط تیز و شارپ هستیم. خطوط تند و تیز روی بدنه، پوزه کوتاه و متمایل به پایین، پشت بلند، گلگیرهای عضلانی و ماهیچه‌ای و همچنین استفاده از رینگ‌های ۲۰ اینچی در جلو و ۲۱ اینچی در عقب، کاراکتر اسپرت و هیجان‌انگیزی به‌سیان می‌بخشد. در نمای جلو سیان، شاهد استفاده از LED های Y شکل افقی هستیم.

از طرفی طراحی چراغ اصلی در بالاترین بخش این LED، سطح تو رفته خاص روی درِ کاپوت، طراحی فرم V شکل وروی‌‎های هوا درون سپر جلو و طراحی دریچه‌‎های ورودی هوا روی گلگیرهای جلو (نزدیک به‌درهای جانبی) حس تهاجمی و جسورانه‌ای به این گاو خشمگین ایتالیایی می‌بخشد.

در نمای عقب، چراغ‌های سه‌گانه ذورنقه‌ای شناور در طرفین و طراحی اسپویلر چندضلعی فعال جلب‌توجه می‌کند. همچنین طراحی اسپلیترهای فیبرکربنی در طرفین، نمای منحصربه‌فرد و زیبایی به‌سیان بخشیده است.

طراحی دیفیوزر حجیم و دو اگزوز ذوزنقه‌ای‌شکل بزرگ در طرفین، چاشنی اسپرت در این نما را دوچندان می‌کند. از سوی دیگر عدد ۶۳ روی اسپلیترهای فیبرکربنی عقب به‌تاسیس لامبورگینی در سال ۱۹۶۳ میلادی اشاره دارد. طراحی یک اسپویلر فیبرکربنی عمودی روی درِ موتور و بخش شیشه‌ای، طراحی منحصربه‌فرد و بسیار زیبای لامبورگینی را به‌نمایش می‌گذارد.

شباهت فضای داخلی سیان با کابین جنگنده‌!

با قرار گرفتن در پشت فرمان سیان با همان سبک طراحی آشنای لامبورگینی مواجه می‌شویم. همچنین اِلِمان‌های طراحی سبب شده است کابین این خودرو مشابه کابین یک جنگنده باشد. یک کلاستر ۱۲.۳ اینچی در مقابل راننده و یک نمایشگر ۸.۷ اینچی عمودی نیز در بخش میانی داشبورد تعبیه شده است. همچنین دکمه‌های پیانویی در زیر نمایشگر و دکمه روتاری برای تنظیم دمای سیستم تهویه‌مطبوع، سبب شکل‌گیری فضای کاملا مدرنی در کابین این خودرو شده است.

طراحی دکمه استارت لوزی‌شکل با کاور پلاستیکی محافظ روی آن، غربیلک‌فرمان اسپرت فیبرکربنی خوش‌دست لامبورگینی، دو پدال شیفتر بزرگ فیبرکربنی در پشت غربیلک‌فرمان و طراحی ذوزنقه‌ای‌شکل دریچه‌های سیستم تهویه‌مطبوع، فضای داخلی را بسیار هیجان‌انگیز جلوه می‌دهد.

ناگفته نماند که طراحی صندلی‌های اسپرت به‌همراه غربیلک‌فرمان اسپرت و دو پدال شیفتر فیبرکربنی در پشت آن، رانندگی هیجان‌انگیزی را به‌راننده هدیه می‌کند. ترکیب چرم باکیفیت آلکانترا، دوخت باکیفیت و تریم ۲ رنگ با دکوراتیو فیبرکربنی، همگی سبب ایجاد جلوه خاص و جذابی برای کابین سیان می‌شود.

ناگفته نماند که طراحی درهای بال پروانه‌ای منحصربه‌فرد لامبورگینی پرستیژ خاصی به این سوپراسپرت هیبرید می‌بخشد.

چرا سوپراسپرت لامبورگینی سریع است؟

موتور آشنا و مدرن!

لامبورگینی، سیان را یک سوپراسپرت سریع هیبرید با فناوری خارق‌العاده می‌داند. یک موتور ۱۲ سیلندر v‌ شکل به‌حجم ۶.۵ لیتری اتمسفریک (موسوم به L۵۳۹) قلب تپنده این سوپراسپرت را تشکیل می‌دهد. این موتور همان پیشرانه معروف لامبورگینی است که در آونتادور نیز نصب شده است. با در نظر گرفتن حفظ سنت دیرینه و وفاداری این سوپراسپرت‌ساز ایتالیایی به محصولات اسپرتش، موتور ۱۲ سیلندر v شکل ۶.۵ لیتری زیر چهره تهاجمی و جسورانه سیان، جا خوش کرده است.

این موتور به‌لطف تکنولوژی ساخت لامبورگینی مانند طراحی قرارگیری سیلندرها به‌صورت ۶۰ درجه‌ای، سیستم پاشش سوخت چند نقطه‌ای به‌سبک لامبورگینی، قطر پیستون ۹۵ میلی‌متری، کورس پیستون ۷۶.۴ میلی‌متری، سیستم تایمینگ متغیر هوشمند سوپاپ‌ها با کنترلر الکترونیکی، سیستم مانیفولد ورودی با طول متغیر، نسبت تراکم ۱۱.۸ به یک و سیستم جرقه‌زنی هوشمند، راندمان و گشتاور بالایی ایجاد می‌کند.

بر این اساس و با در نظر گرفتن ساختار اتمسفریک، موتور ۱۲ سیلندر ۶.۵ لیتری سیان می‌تواند حداکثر ۷۸۵ اسب‌بخار قدرت را در ۸۵۰۰ آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر ۷۲۰ نیوتون‌متر گشتاور را در ۶۷۲۰ آرپی‌ام به‌ارمغان آورد. در مقابل یک موتور پرتوان سنکرون مغناطیس دائم نیز در این خودرو تعبیه شده که می‌تواند ۳۴ اسب‌بخار قدرت را به سیان اضافه کند تا حداکثر توان خروجی آن، به ۸۰۸ اسب‌بخار برسد.

گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه منحصربه‌فرد لامبورگینی ISR نیز توان و گشتاور تولیدشده را به‌چهار چرخ منتقل می‌کند. به‌لطف طراحی مانیفولدهای نسل جدید و اگزوز تیتانیومی، صدای خروجی از سیان کوپه و رودستر بسیار گوش‌نواز و مهیج است. همین عامل سبب شده است این خودرو در فهرست ۱۰ سوپراسپرت خوش‌صدا قرار گیرد.

ویژگی‌های منحصربه‌فرد سیان

لامبورگینی از سیستم فول‌هیبرید ۴۸ ولتی در سیان بهره گرفته است. این سیستم، مبتنی بر سیستم ترمز احیاکننده است که به‌صورت خاص توسط تیم مهندسی لامبورگینی توسعه یافته است. عملکرد اَبَرخازن سیان با هر بار ترمز گرفتن به‌خوبی نمایش داده می‌شود. نکته بسیار مهم درباره انرژی ذخیره‌شده توسط اَبَرخازن این است که خیلی سریع، توان و گشتاور بالایی را در اختیار راننده قرار می‌دهد. به این معنا که در زمان ذخیره انرژی، موتور الکتریکی وارد مدار شده و حداکثر تا سرعت ۱۳۰ کیلومتر برساعت فعال می‌شود و پس از این سرعت، خاموش شده و گشتاور لحظه‌ای ۴۰ نیوتون‌متری را در اختیار راننده می‌گذارد.

طبق گفته لامبورگینی این سیستم شتاب خودرو را ۱۰ درصد افزایش می‌دهد. همچنین این سیستم منحصربه‌فرد لامبورگینی این امکان را در اختیار راننده می‌گذارد تا با ترکیبی از موتور ۱۲ سیلندر v شکل و ساختار هیبرید، سیان را در ۲.۸ ثانیه از حالت سکون به‌سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت برساند.

این سیستم مانوردهی‌های خودرو را هم بهبود می‌بخشد. به این معنا که کشش نیرو در دنده ۲ به ۳ تا ۱۰ درصد بهبود می‌یابد. همچنین این خودرو در شتاب ۳۰ تا ۶۰ کیلومتر برساعت درمقایسه با اونتادور SVJ ۲/۰ ثانیه سریع‌تر است. در دنده‌های بالاتر و سرعت پایین موتور الکتریکی نیروی کشش را تا ۲۰ درصد بهبود می‌دهد.

در مقایسه با اونتادور SVJ، شتاب ۷۰ تا ۱۲۰ کیلومتر برساعت این خودرو ۱.۲ ثانیه بهبود یافته است. همچنین حداکثر سرعت سیان ۳۵۵ کیلومتر برساعت است که باتوجه به‌شتاب اولیه ۲.۸ ثانیه‌ای، تا سال ۲۰۲۳ میلادی در فهرست سریع‌ترین سوپراسپرت‌های جهان قرار داشت.

به‌لطف سیستم تعلیق دابل‌ویشبون در محور جلو و عقب و استفاده از قطعات دایکستینگ (ریخته‌گری آلومینیوم)، این خودرو از سواری بسیار نرم و باکیفیتی برخوردار است. همچنین تایرهای ۳۰/۲۵۵ با رینگ‌های ۲۰ اینچی فورج‌شده در جلو و تایرهای ۲۵/۳۵۵ با رینگ‌های ۲۱ اینچی فورج‌شده در محور عقب با تایرهای سفارشی پیرلی پی-زیرو، سواری بسیار نرم و باکیفیتی را به‌سرنشینان این خودرو ارائه می‌دهند. توزیع وزن و مرکز ثقل نیز منجر به هندلینگ بی‌نظیر در این سوپراسپرت اَبَرهیبریدی شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =